Hangi Rc Quadcopter önerirsiniz

0 oy
428 gösterim
23 Eylül 2015 RC Modeller kategorisinde barmanbek sordu
İsa bey merhabalar ben çok uzun süredir Quadcopter almak istiyorum. ama bütçem kısıtlı hem havada 2-3 dk dan fazla kullanmak istiyorum hemde kaliteliyse kendi kamerasında yada xiaomi yi  aldım onu bağlayıp çekim yapmak istiyorum. yani prof olarak değil sadece eğlenme amaçlı kullanmak istiyorum. yarı-prof bir ürün söylediğim şey sanırım. aslında gözüm DJI Phantom larda ama bütçemi çok aşıyor. oyuncak sınıfı kameralı bir ürün de almak istemiyorum. ne yapsam bilmiyorum tavsiyelerinizi incelemelerinizi okudum. ama hala karar veremedim. hem aksiyon kamerası kullanabilceğim (kendi kamerası 1080p ise şart değil ) , hem uzun süreli uçuş yapmak istiyorum ve ege bölgesi sahil kesiminde oturuyorum bu tarafda rüzgar olabiliyor dirençli birşey arıyorum. bu tarz bir ürün var mı? nerden alabilirim ? max bütçem 600 tl şartları zorlarsam 800 tl ye çıkabilir. ayrıca elimde ios cihazlarım var kumanda da ekran olmasına gerek yok. bana hangi ürünün hangi modelini önerirsiniz.

1 cevap

0 oy
24 Eylül 2015 İsa Sarı cevapladı
Merhabalar,
Syma X8C veya X8G'yi tavsiye ederim size bu durumda. Bu ürünler aslında aynı, sadece kameraları farklı. Özellikle X8G'nin üzerindeki kamera Xiaomi Yi'ye yakın kalitede çekimler yapabiliyor. Pahalı gelirse, X8C alıp kendi kameranızı takabilirsiniz.  Ama Cheerson CX-20 alırsanız, çok rahat edersiniz. Şu anda kargo dahil fiyatı 900 TL civarında ve bir miktar vergi de çıkabilir. Bence onu almanız daha iyi olur. Profesyonel sınıfta bir ürün çünkü, DJI Phantom'lara yakın özellikte.
26 Eylül 2015 barmanbek yorumladı
cevabınız için teşekkür ederim. peki Cheerson CX-20 ürün hangi djı phantom a yakın ? (1-2-3 )?  bir de yurt dışından almam şart mı yani gümrükle hiç uğraşmadım uğraşmakta istemiyorum.
26 Eylül 2015 İsa Sarı yorumladı
DJI 1'e daha yakındır. Rica ederim. Yurtiçinde satılmıyor maalesef. Yine de sahibinden.com'a bir bakabilirsiniz.
27 Eylül 2015 barmanbek yorumladı
peki Tarantula X6 Quadcopter hakkında ne düşünüyorsunuz. Syma X8C veya X8G ye göre 5mp 350 tl? sanırım xiaomi yi bağlanacak yerleri yok yani kendimiz mount yapıyoruz anladığım kadarıyla
27 Eylül 2015 İsa Sarı yorumladı
O da son derece başarılı bir ürün. Syma'lara göre daha güçsüz, ama daha hızlı ve atik. Yine Xiaomi Yi'yi kaldırır. Çift taraflı bant veya lastik vs. ile kendinizin monte etmesi lazım.
27 Eylül 2015 barmanbek yorumladı
peki son soru:  Tarantula X6 mı  Syma X8C  mi?  türkiyeden alıcam ikisinden birini seçmeliyim.  birde banggood dan yedek parçalarını almayı düşünüyorum neler almamı önerirsiniz ?  x8c nin yedek motoruna baktığımda iki seçenek var clockwise ve counter-clockwise  bunların anlamı nedir hangisini almalıyım ?  birde orjinal batarya 2000ma ama yedeklerde 2200 ma pillerde var bunlardan alsam uçuş sürem artar mı? yada bir zarar verir mi?
27 Eylül 2015 İsa Sarı yorumladı
Syma X8C derim. Yedek olarak batarya, iki motor ve iki pervane yeter. Motorların her ikisinden de almanız lazım. Biri saat yönünde diğeri tersinde döner. Bence 2000 alın siz varsa. 2200 daha ağır olacağı için motorları yorar.
28 Eylül 2015 barmanbek yorumladı
Sorularımı cevapladığınız için teşekkürler. X8C almaya karar verdim. aslında gümrükle uğraşmamak için (didimde yaşıyorum burda sanırım gümrük müdürlüğü yok)  türkiyeden alcaktım. fakat banggood da farkettim ki X8W modeli çıkmış (wifi ile görüntü aktarımı yapan modeli) kumanda da telefon tutucu olması beni cezbetti çünkü aksyon kamerasınıdan telefonla görüntü alacağım için kumanda da tutucu gibi birşey olması çok işime yarayacaktır. x8c nin kumandasında bu yok. ne yapacağımı şaşırdım.  2'şer motor ve 2'şer yedek pervane ve batarya alcam.  ama hala iki model arasında kaldım ama gümrük olayını nasıl yapıcağımı gerçekten bilmiyorum. sizce banggood dan mı almalıyı (vergileri hariç türkiyede 8c ye göre daha ucuza geliyor ) gümrükle uğraşmamak için 23$ verip hızlı kargo seçmemi önerirmisiniz?
28 Eylül 2015 İsa Sarı yorumladı
Rica ederim. X8W'nin görüntü aktarım mesafesi çok düşük. 15-20 metre sonra görüntü gelmemeye başlar ve aktarılan görüntüde takılmalar olur. Yani anlık görüntü aktarımı için bir cihaz alacaksanız, 5.8 GHz bağımsız FPV yapabilenlere bakın derim. X8C'de anlık görüntü aktarımı yok maaelsef. Bu durumda, sizin ihtiyaçlarınıza en uygunu WLtoys V686G'dir. Hızlı kargoyu tercih edebilirsiniz tabii. Hem gümrükle uğraşmazsınız hem de ürününüz daha hızlı gelir.
28 Eylül 2015 barmanbek yorumladı
zaten   xiaomi yi  bağlıyacağım o yüzden en mantıklısı x8c almak o zaman
28 Eylül 2015 İsa Sarı yorumladı
Evet, bence de.
28 Eylül 2015 yakubu yorumladı
merhaba birşey sormak istiyorum. dji phantom 3 standart maximum uzaklık ve yükseklik ne kadar acaba. internette bakıyorum genelde advanced ve pro nun mesafelerini gösteriyo.
28 Eylül 2015 İsa Sarı yorumladı
Merhaba. Standart modeli maksimum 500 ile 800 metre arası mesafeye sahip, aradaki bina vs. faktörlere göre değişebiliyor.
...