Türkoloji alanında yazılımlar

0 oy
423 gösterim
18 Kasım 2015 Yazılım ve Uygulama kategorisinde ifilal sordu
İyi akşamlar Hocam,
Ben Türk dili alanında yüksek lisans öğrencisiyim ve yaklaşık üç senedir tez aşamasındayım. Doktoraya başlayacak kriterleri taşıyorum fakat bir türlü tezi teslim edemediğimden doktoraya başlayamıyorum. Asıl sıkıntı tezim de değil, danışmanım. Ben ne kadar teknoloji meraklısıysam danışmanım o kadar ilkel yöntemlere bağlı. Küçük kağıt parçalarına fişleme yapmamı istiyor yaklaşık 30 bin kelimelik bir metni. Danışmanım kendi istediği yöntemde diretmesi beni tamamen yıpratmış durumda. Sizden isteğim türkoloji alanında morphix nlp ve dizin programları dışında başka yararlanabileceğim yazılımlar varsa ve bunu paylaşırsanız çok minnettar kalırım.

1 cevap

0 oy
18 Kasım 2015 İsa Sarı cevapladı
Merhaba,
Açıkçası tam olarak neyi nasıl fişlemeniz gerektiğini anlamadım, ama basitçe Excel veya Word de işinize yarayabilir. Tablolar oluşturup bunun çıktısını alabilir ve danışmanınızın istediği gibi küçük kağıt parçalarına bölebilirsiniz daha sonra.
19 Kasım 2015 ifilal yorumladı
Çağdaş türk lehçelerine ait bir metnin tarihi karşılaştırmalı ses bilgisini inceleceğim. Fişleme tek tek bütün kelimelerin art zamanlı yöntemle gelişimini vermem lazım.
19 Kasım 2015 İsa Sarı yorumladı
Klasik yöntemle, yani Word veya Excel kullanarak yapmanız ve bunların dediğim şekilde çıktısını almanız daha iyi olacaktır.
...