Tarantula X6 vs. MJX X101

0 oy
441 gösterim
21 Aralık 2015 RC Modeller kategorisinde Emre Ceyhan sordu
İsa Bey merhabalar,

Öncelikle sizleri Youtube'daki referans teşkil edecek  incelemelerinizden ötürü tebrik etmek isterim. Miniinthebox sitesinden Xiaomi Yi aksiyon kamerası sipariş etmiştim. Hazır kamera geliyorken dayanamadım ve içimdeki drone sevdasına da bir son vereyim istedim.

Herhangi profesyonel bir amaç gütmeden, eğlence ve hobi amacıyla çekim yapabileceğim bir drone edinmek istiyorum. İnternette yaptığım araştırmalar neticesinde Tarantula X6 modelinde karar kılmıştım fakat bugün bir sitede MJX X101 modeli ile karşılaştım. Görünüş açısından Tarantula'dan daha dayanıklı geldi gözüme. Tabi teknik detay farklılıklarını pek bilemiyorum.

Hangi modeli seçmem hususunda yardımlarınızı bekliyorum.

Çok teşekkür ederim.

1 cevap

0 oy
21 Aralık 2015 İsa Sarı cevapladı
Merhaba Emre Bey,
Görüşleriniz için ben teşekkür ederim.  Tarantula X6 kamera taşıması açısından daha iyi olacaktır. Diğerine göre artıları çok fazla: motor gücü, uçuş süresi, menzil vs. Dolayısıyla gözünüz kapalı alabilirsiniz. Şimdiden güle güle kullanın.
22 Aralık 2015 Emre Ceyhan yorumladı
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aklıma bir şey geldi yapılabilir mi merak ediyorum.  Bildiğiniz üzere Xiaomi türevi kameraların aldığı görüntüyü cep telefonları üzerinden anlık olarak izleyebiliyoruz. Ben tarantulaya xiaomi yi takıp kameranın wifi'ı üzerinden telefona görüntü aktarsam aynı zamanda tarantulayı uçurabilir miyim?

Yani demek istediğim iki wifi frekansının çakışıp Drone'u düşürebilme şansı olur mu?

İyi günler dilerim.
22 Aralık 2015 İsa Sarı yorumladı
Rica ederim. Evet, olabilir, ama görüntü aktarım mesafesi çok az olacaktır. Değmez yani. Düşürme riski de cabası tabii.
24 Aralık 2015 Emre Ceyhan yorumladı
Tekrar teşekkür ediyorum İsa bey, tarantulayı kesinleştirdim gibi fakat yine de aklımda Syma x8c mi tercih etsem diye bir soru kaldı. Bu arada bazı çekimlerinizi okuduğum Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde yaptığınızı  gördüm ve mutlu oldum :) iyi çalışmalar dilerim, saygılarımla.
...