Alan sınavı hakkında

0 oy
148 gösterim
25 Şubat 2016 Eğitim-Öğretim kategorisinde deniz baran sordu
Mrb isa hocam ben 2014 te açıköğretim edebiyattan mezun oldum. Formasyon aldım ve bu sene sınava hazırlanmak için eğitim ve alandan dershaneye yazıldım  eğitimden çok faydasını görüyorum ama edebiyattan üniversiteden hocalar geliyor kitaptakini okuyorlar ekstradan bir bilgi verilmiyor yani boşuna yazılmış hissediyorum sınıfımdaki çoğu kişi örgün eğitim hatta hocaları üniversiteden tanıdıklarını söylüyorlar orda da böyle diyorlar bende sıfırdan başlayacak biri olarak nasıl çalışmam gerekiyor hangi dersten başlayacağımı dahi bilmiyorum bu yıl yetişmez diye düşündüm ama çoğu kişi mayısta başlayacağını söylüyor yardımcı olabilir misiniz?

2 Cevap

0 oy
25 Şubat 2016 İsa Sarı cevapladı
Merhabalar,
Açıkçası benim tavsiyem de AÖF kitapları olurdu. Gayet basit ve anlaşışır bir dille anlatılmış o kitaplarda her konu. Ancak bu da yeterli olmazsa, bulunduğunuz şehirdeki bir TDE Bölümüne gidip "Derslere dinleyici olarak katılabilir miyim?" diye sorun. En etkili yöntem bu olacaktır.
0 oy
27 Şubat 2016 deniz baran cevapladı
Analdım peki bu aof kitaplarına okurken açıkcası çok bakmıyordum yardımcı kitaplardan çalıştım. Eleme yapmak açısından alan sınavını hangi kitaplara çalışmam gerek acaba 50 ye yakın kitap var kusura bakmayın çok soru sordum ama bu bilgilere gerçekten ihtiyacım var. Bide ihtiyacın konu anlatımını verdiler sizce alan bakımından iyi mi hiç incelediniz mi?
27 Şubat 2016 İsa Sarı yorumladı
Buna sizin karar vermeniz gerek. Hangi konularda çalışma ihtiyacı hissediyorsanız o konulara yönelin. İhtiyaç Akademi'nin kitaplarıyla ilgili bilgim yok maalesef.
...