Tarantula X6 Sinyal Sorunu

0 oy
185 gösterim
17 Mayıs 2016 RC Modeller kategorisinde umutizgi sordu
Tarantula X6 Drone kullanıyorum kullanırken bazı yerlerde ve bazı zamanlarda drone bağımsızlaşıyor benim kumandadan verdiğim komut ya geç gidiyor ya hiç gitmiyor ya fazlasını alıyor vs. sapıtıyor yani... Misal kapımın önünde 2 katlı bir binanın yüksekliğine geldiğimde drone kumanda tepkilerime cevap vermedi bir süre asılı kaldı panikledim o an drone çatıya düştü birşey olmadı fakat canım sıkıldı o an kumandanın pilleri bitmiş olabilir diye düşündüm çünkü 1 kademe olarak gözüküyordu kumanda üzerinde değiştirdim pilleri duracell pillerle dün parkta kullanırken yine aynı problemi yaşadım lakin bazı yerlerde olmuyor bu durum, parazitlenme yüzünden midir bu problem? 2.4 ghz kanal var nasıl kumanda ile drone arasında böyle iletişimsizlik olur anlamıyorum..

en sonunda elden çıkarıp jjrc x1 alacağım en mantıklısı da bu sanırım...

2 Cevap

+1 oy
18 Mayıs 2016 Ahmet Emin cevapladı
Aynı drone da aynı sorun bende de olmuştu. Parazitlenme olabilir sanırım. 1-2 kere sonra olmadı...
21 Mayıs 2016 umutizgi yorumladı
Hocam bu dronun motorlarından biri arızalandı TR'de tarantula x6 nın yedek motorunu bulamadım gearbest te falan var ama JJRC H12C gibi modellerin motorları var acaba bizim drone taksam randıman verir mi? Trantulanın motorları bildiğiniz gibi dişi erkek dişli şekilde birbirine geçmeli kolay montajı acaba uyumlu bu tür başka motor var mıdır?
0 oy
30 Haziran 2016 halil sezer kurt cevapladı
merhaba bendede buna benzer sıkıntı gerçekleşti dronu havadeyken sağa yönlendirdiğimdde sağa doğru gidiyo ve öyle devam ediyo sola yönlendirdiğimde ise sağa doğru g,tmeye devam ediyo bazen de aynı olay sola hareketini verdiğimde gerçekleşiyo kalibrasyon veya trim ayarı yapmama rağmen durum aynı acab sıkıntı anakarttamı yoksa kumandadamı anlıyamadım sizin bu konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
...