Rc Heli önerisi (Önceki aracım v911)

0 oy
300 gösterim
22 Kasım 2015 RC Modeller kategorisinde enes sordu
Daha önce V911 rc heli modelini kullandım. En son ana motoru arıza yapana kadar kullanmaya devam etmiştim.  Önceleri yeni bir motor almayı düşündüm ancak şuan model yükseltmeyi düşünüyorum. Elimde 370TL bütçe var heli için.  WLToys dan şuana kadar memnun kaldım bu nedenle v911 in üst modellerine bakmak istiyorum ancak başka model kullanmadığım için fikrim yok, başka markalarda iyi bildiğiniz helikopterler varsa söyleyebilirsiniz. V911 modelinde acemiliğimi attığımı düşünüyorum. Hatta bir keresinde çatıya düşürmüştüm helikopteri, çıkıp almak zorunda kaldım ve tam ucundaydı. O da başka bir aksiyon oldu :D Motor arızaları helikopteri sert bir şekilde duvara geçirdiğimde başladı. Sonra devredeki kablolardan biri koptu 2 saat nereye bağlandığını çözmeye çalıştım lehimledim filan tekrar düzgün çalışmaya başladı derken motor bu sefer başıma bela oldu. Yeni bir motor alıp onuda kullanmayı düşünüyorum.

Helikopteri sadece sürmek için değil başka amaçlarla da kullanmayı denedim, altına yük bağladım kaldırmaya çalıştım filan ama nafile. Eğer bu bütçeyle böyle değişik aksiyonlar yapabileceğim model varsa söylerseniz mutlu olurum.

1 cevap

0 oy
22 Kasım 2015 İsa Sarı cevapladı
V930 alabilirsiniz brushless olarak. Boyut açısından aynıdır, ama daha profesyonel ve atiktir. Daha büyüğüne bakmak isterseniz V912 Brushless veya V913 Brushless modellerini tavsiye edebilirim. Maalesef bu bütçeye yük kaldırabilecek bir helikopter bulmak zor. En fazla 50-60 gram kaldırabilirler.
23 Kasım 2015 enes yorumladı
Cevapladığınız için teşekkür ederim, illa yük kaldırabilen bir helikopter istediğimden değil ancak sadece uçmak bazen sıkabiliyor.

Brushless motorları araştırdım daha verimli motorlarmış, Peki bu bütçeyle alabileceğim önericeğiniz başka uçaklar var mı? Yani galiba bana ağırlık kaldırabilen helikopterler önermişsiniz. Benim için vakit geçirebileceğim keyifli birşey olsun yeter.
23 Kasım 2015 İsa Sarı yorumladı
Açıkçası bu bütçeye bunlardan iyisini bulamazsınız şu anda. O halde V930 şu etapta size fazlasıyla yetecektir.
23 Kasım 2015 enes yorumladı
Hocam v930 u bende sizin incelemenizde izledim, ve açıkcası gerçekten motoru beni etkiledi. Ancak bir ayrıntıdan bahsetmişsiniz:

 ''V930'u, kutusundan çıkan kumanda ile yönetmek açıkçası çok zor ve bazen bir işkence halini alabiliyor. Tavsiyem, v977 kumandası almanız ve V930'u bu kumandayla kullanmanız olacaktır. Bu kumanda ile kontroller daha da hassaslaşıyor ve ileri seviye (hover mod) gibi modları aktif hale getirebiliyorsunuz. Üstelik sağ ve sol el ile kullanım türleri arasında da geçiş yapabilirsiniz V977 kumandası ile.''

Eğer ben v930 u alırsam v911 in kumandasıyla kontrol edemeyeceğim ve siz v977 nin kumandasından önermişsiniz. Bu şekilde bir işlem yapmak istersem v930 u kumandası olmadan nasıl alabilirim ve v977 nin sadece kumandasını nasıl alabilirim?

Parçalarının biraz kalitesiz yani dayanıksız olduğunu belirtmişsiniz ancak v911 modelinde acemiliğimi geride bıraktığımı düşünüyorum. Cevaplarınız içinde teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten şuana kadar bile çok yardımınız dokundu. Aklımda bir  fikir bile yokken bir model belirdi zihnimde.

Edit: Direk v977 alsam olmaz mı? Önermez misiniz? Birde bu v911 modeline motoruna upgrade yapıyolar, hatta biri v911 e v922 nin motorunu ve devresini yerleştirmiş. Böyle birşey yapabilir miyim ve ya hazır parçaları bulunur mu? Şuan ana motoru olmayan v911 e motor alıcam. Sizi bekliyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/wl-toys-v911-ana-motor-188838620

http://www.sanalpazar.com/V911-Helikopter-Ana-Motoru__isp27196288

hangisinden almamı önerirsiniz?
23 Kasım 2015 İsa Sarı yorumladı
V930 BNF + V977 kumandası + batarya + şarj aleti şeklinde ayrı ayrı satın alabilirsiniz Banggood'dan. Profesyonelleşmişseniz dediğiniz gibi, parçaların kalitesiz olması bir şey ifade etmeyecektir artık sizin için.

Doğrudan V977 de alabilirsiniz, ama o 6 kanal olduğu için öncesinde alıştırma yapmanız lazım. 6 kanallıları uçurmak çok zordur. Ama V977'nin bir iyi tarafı, 4 kanallı gibi uçurmaya izin vermesidir. Öyle de yapabilirsiniz. Diğer türlü modifikasyonlara girişmeyin. Verimli ve uzun süreli olmaz.
24 Kasım 2015 enes yorumladı
Bu arada birinde  Power Star X2 Diğerinde  Power Star X1 yazıyor, anlamları nedir?
24 Kasım 2015 İsa Sarı yorumladı
Sadece versiyonları ayırt etmek için. Pek bir önemi yok yani.
...