Kişisel Ağ Sayfası
www.isa-sari.com

Alışılmadık Konu, Üstün Bir Kurgu: The 4400

21 Haziran 2008 Cumartesi 3 yorum İsa Sarı

11 Temmuz 2004 tarihinde yayımlanmaya başlanan ve izleyici karşısına çıktığı ilk günden itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başarabilen "The 4400" adlı televizyon dizisi, gerek kurgusuyla gerek sıradışı konusuyla yerini sağlamlaştırdı. Buna rağmen yapımcıları tarafından iptal edilen dizi, şu ana kadar izlemeyenler tarafından büyük bir dikkatle ve keyifle izleniyor. 4 sezon ve 43 bolümden oluşan The 4400'ü geçen haftalardan itibaren ben de izlemeye başladım. Dünyaya çarpmak üzere olan bir kuyruklu yıldız, çeşitli bilimsel hesaplamalar ve sağa sola koşuşturan insanlar ilk başta klasik felaket konulu Amerikan filmlerini hatırlatsa da, dizinin ilerleyen bölümlerinde oldukça çarpıcı ve bir o kadar da merak uyandırıcı bir konu karşıma çıktı.Dizinin 5 bölümlük ilk sezonunu bir çırpıda ardı ardına izleyiverdim. Doğrusunu söylemek gerekirse, Lost ve Heroes'un ardından onlar kadar başarılı bir yapım beklemiyordum. Fikrimce The 4400, en az onlar kadar başarılı ve kaçırılmaması gereken bir seri. Dizinin konusu şöyle: 1938 yılından itibaren dünyanın çeşitli bölgelerinden çeşitli zamanlarda kaybolan 4400 kişi, bir ışık küresi içerisinde dünyaya gelir. Kaybolan bu kişiler kayboldukları süre içerisinde hiç yaşlanmamışlar ve bu süre içerisinde olanları da hatırlamamaktadırlar. Belli bir süre gözetim altında kaldıktan sonra normal hayatlarına geri dönerler; fakat bu insanlar farklı farklı özel güçlerle donatılmışlardır ve gün geçtikçe de bunun farkına varırlar. Bunlardan bazıları güçlerini insanlık yararına kullanmak isterken, bazılarıysa çeşitli amaçlar ya da kişisel çıkarlar için kullanırlar.

Amanda Abizaid tarafından seslendirilen dizi jeneriği konu hakkında ipuçları vermekte. Zaman kavramına sıklıkla değinilen dizide, farklı boyutlarda yaşam, zamanın göreceliği gibi unsurlar da kurgunun geneline hâkim durumda.

 Dizinin jeneriği oldukça ilgi çekici.

Resmî sayfasında diziyle ilgili pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca Türkçe Wikipedia'nın ilgili sayfasından ve Google aramalarından da çeşitli bilgiye ve malzemelere erişebilirsiniz. Bunların haricinde "Save The 4400" adında bir oluşum da, iptal edilen dizinin tekrar başlatılması için uğraş vermekte.

, , , , ,

3
Bir yorum yapabilir veya soru sorabilirsiniz.

avatar
3 Yorum konuları
0 Konu cevapları
0 Takipçiler
 
En çok okunan yorum
En fazla talep alan yorum
2 Yorum yazarları
Yaman gulİsoEngin Son yorum yazarları
  Abone ol  
en yeni en eski en beğenilen
Şunları bildir:
Yaman gul
Yaman gul

Diziyi bitirdi Abc kanalı kaç yıldır yerine birşey koymadı bundan sonra abc kanalı dizilerini illegal izliycem mk

İso
İso

Evet güzel bir diziydi, ama başlamak isteyenleri uyarayım, haberde yazdığı gibi dizi iptal oldu yani sonu yok. Tam olarak bir şeye bağlanmadan bitti. Sonunda benim gibi kahrolabilirsiniz 🙁

Engin

İlgimi çeken harika bir konusu var.
Aldatma, gayrî meşru ilişkiler ve bilimum zaman öldüren konuları olan diziler yerine bu tür ufkumuzu geliştirecek dizilerin desteklenerek istendiği bir platform oluşturmalıyız biz de bir an önce.