JJRC H8C Kameralı Quadcopter İncelemesi
JJRC, son zamanlarda ardı ardına piyasa sürdüğü uzaktan kumandalı hava aracı modelleri ile Syma veya WLToys başta olmak üzere pek çok rakibini zor durumda bıraktı. Firmanın kameralı veya kamerasız nano, mikro ve orta boylarda ürettiği quadcopterleri hemen her ilgili alışveriş sitesinde uygun fiyatlarla satın alınabiliyor. Firmanın, incelemesini yaptığım H8C kod adlı kameralı modeli de, esasında Syma X5C’ye rakip olarak üretilmiş bir cihaz. Bu yazımda, GearBest’ten incelemem için tarafıma gönderilen H8C’yi sizlere tanıtacağım.
Görünüş açısından Cheerson CX-20’nin belli oranda küçültülmüşü olarak tanımlayabileceğim H8C, 49.99 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip, fakat GearBest üzerinden H8CFD kodu ile bir miktar indirimle satın alınabiliyor. Ürünün siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği mevcut. İncelemesini yaptığım siyah versiyonunun üzerinde yer yer yeşil renklendirmeler yapılmış. Beyaz versiyonunda ise bu renklendirmeler kırmızı. 39x29x9 cm boyutlarında sade, ama şık bir kutuyla gelen quadcopterin paket ağırlığı ise 750 gram. Bu yönüyle kargolama için ideal. Kutu içerisinden ihtiyaç duyulacak tüm ekipmanlar çıkmakta. MicroSD kartttan kart okuyucusuna, yedek pervaneden tornavidaya, şarj aletinden pervane koruyucuya kadar her bileşeni kutu içerisinde bulmak mümkün. Bu bakımdan ürün tam bir RTF, yani Read to Fly (Uçuşa Hazır) niteliğinde. Tek eksiği 4 adet kalem pil. Bunları da herhangi bir marketten kolayca temin edebilirsiniz. Ürünün kutu içeriği ise tam olarak şöyle:
- 1 x JJRC H8C quadcopter gövdesi
- 1 x 0.3 MP kamera
- 1 x 500 mAh 2S LiPo batarya
- 1 x 2.4 GHz uzaktan kumanda
- 1 x batarya şarj aleti
- 4 x pervane koruyucu
- 4 x yedek pervane
- 1 x 2 GB MicroSD kart
- 1 x kart okuyucu
- 1 x tornavida
- 1 x kullanma kılavuzu
JJRC H8C’nin Genel Özellikleri
Uzaktan kumandalı hava araçlarında ürün boyutları ve ağırlığı, ayrıca ağırlık dengelemesi son derece önemlidir. Ekstra bileşenler ürüne daha fazla ağırlık bindireceğinden, motorlar daha da zorlanacak ve bu durum uçuş süresinin azalmasına, motorların daha çabuk aşınmasına sebebiyet verecektir. Bu bakımdan quadcopterlerin de denge üzerine kurulu ve motorların, ayrıca bataryanın kaldırabileceği ağırlıkta olması önemlidir. Yaklaşık 35 cm pervane açıklığına sahip (bu, bir pervaneden diğer pervaneye olan mesafeyi gösterir) H8C’nin batarya ve kamerayla birlikte ağırlığı 134 gram. Buna iniş takımları ve pervane koruyucular da eklenince toplam ağırlık tam 150 grama çıkıyor. 150 gram, bu tür bir cihaz için normal sayılabilecek ölçüde. Ürünün uçuş sırasında sergilediği ağırlık dengelemesi ise oldukça başarılı.
H8C’nin en göze çarpan özelliği, şüphesiz, bir kamerayla birlikte sunulması. Her ne kadar, 0.3 megapiksellik bu kameranın video ve fotoğraf kalitesi pek tatmin edici seviyede olmasa da, ürünün fiyatı göz önünde bulundurulduğunda bunun pek de önemli olmayacağını belirmeliyim. En nihayetinde H8C bir başlangıç ürünü ve fiyat/performans açısından sınıfının en iyileri arasında. Ürünün kamerası sökülüp takılabilir bir yapıda, dolayısıyla istediğiniz zaman, uçuşlardan önce bu kamerayı sökebilir, yine istediğiniz zaman tekrar takabilirsiniz. Çekim yapmayacağınız uçuşların öncesinde kamerayı sökerek, yarım dakika kadar fazladan uçuş süresi elde edebilirsiniz. Kameranın bağlantısını sökmek ise oldukça kolay. Bunun için bağlantı kablosunu çekip kamerayı quadcopterin gövdesinden ayırmak ve batarya yuvası kapağının üstündeki kamera yuvasından ilgili bağlantıyı kesmek gerekli.

Ürünün bir diğer göze çarpan özelliği, 360 derece takla atma yeteneği. H8C, belli bir yüksekliğe ulaştığında (bunu en az 3 metre yüksekte yapmanızı tavsiye ederim) bir-iki saniye gibi kısa bir süre için tepetaklak uçabilmekte, yani takla atabilmektedir. Bunun nasıl yapılabileceğini aşağıdaki videonun ilgili kısmında anlattım. İlk başlarda zorlanacak olsanız da, birkaç denemenin ardından bu özelliği çok rahat bir şekilde kullanmaya başlayacağınızı söyleyebilirim. 360 derece takla atma özelliği aktif hale geldiği anda rüzgarla birlikte ortaya çıkan ses efekti ise oldukça etkileyici.
Ürünün kumanda çekim mesafesi 300 metre civarında, fakat zaten 50-60 metreden sonra ürünü görmeniz zorlaşıyor ve 100 metre civarında çıplak gözle seçebilmek imkansız hale geliyor. Dolayısıyla 300 metrelik çekim mesafesinin bir anlamı yoktur diyebilirim. Yine de bu bakımdan H8C, Syma X5C’nin neredeyse 50 metrenin altında kalan çekim mesafesine göre daha avantajlı. Ürünün bataryası 500 mAh gücünde ve bu batarya, pervane korucuyular takılı değilken, kullanım stiline (agresif veya sakin) bağlı olarak, ortalama 6-7 dakikalık bir uçuş süresi sağlıyor. Pervane koruyucular ve ekstra ağırlıklarla bu süre elbette bir miktar düşebilir. Boş bir H8C bataryasının şarj olma süresi ise yaklaşık 45 dakika. H8C’nin kumandası üzerindeki sol üst tuş, quadcopterin %25, %50, %75 ve %100 oranlarında daha hızlı ve verilen komutlara karşı daha hassas olmasını sağlıyor. Başlangıç değeri %25, bu tuşa basarak %25’lik aralıklarla cihazı daha da hassas ve atik hale getirebilirsiniz. Ürünle birlikte gelen MicroSD kartın boyutu 2 GB ve kalitesi de ortalamanın biraz altında, ama yoğun video kaydı yapılmayacağı için, başlangıç için yeterli sayılabilir. Kart okucuyu da oldukça ufak ve görevini layığıyla yerine getiriyor. Tornavidayı ise iniş takımlarını veya pervane koruyucuları monte etmek için, ayrıca pervane değişimlerini yapmak için kullanabilirsiniz.

Benzer ürünlerin aksine, H8C’nin kumandası üzerindeki her tuşun bir işlevi mevcut. Yaygın “Mode 2” yapısında sunulan 2.4 GHz’lik bu kumandanın yön tuşları video ve fotoğraf çekimi, kalibrasyon, trim ayarları gibi işlevleri yerine getiriyor. Bu noktada, ilk uçuştan önce standart kalibrasyonu tamamlamanızı tavsiye ederim. Kalibrasyona rağmen belli yönlerde uçma eğilimi gözlerseniz de trim ayarlarını değiştirip daha stabil bir uçuş sağlayabilirsiniz. Bunların nasıl yapılacağını aşağıya eklediğim videoda anlattım.
Syma X5C mi JJRC H8C mi?
Her iki ürünü de kullanmış biri olarak, H8C’den daha fazla verim aldığımı ve hem görünüş, hem ağırlık, hem de kullanım kolaylığı vb. nedenlerden dolayı yine H8C’yi tavsiye edeceğimi söyleyebilirim. Çekim mesafesi noktasında da H8C X5C’nin bir adım ötesinde. Yukarıda da değindiğim gibi, X5C’nin yaklaşık 50 metrelik çekim mesafesine karşılık H8C 300 metreye yakın bir çekim mesafesi sunuyor. Ayrıca Syma X5C’de sadece beyaz renk seçeneğinin mevcut olmasına rağmen H8C’de siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Bu bakımdan, Syma’nın aksine sadece beyaz renge bağımlı kalmak durumunda olmayacaksınız. Her iki ürün de yedek parça bakımından zengin, bu bakımdan hem H8C’nin hem de X5C’nin yedek parçalarına kolayca erişebilirsiniz. H8C’nin X5C’ye göre eksikleri ise, X5C’ye göre daha gürültülü çalışması ve motorlarının daha kısa sürede arızalanmasıdır. Her iki ürün de benzer fiyat etiketlerine sahip, fakat yine de H8C, bahsettiğim nedenlerden dolayı Syma’nın bir adım önüne geçmeyi başarıyor.
Diğer Tavsiyeler
JJRC H8C’yi satın almanız durumunda ekstra birkaç motor ve birkaç pervane daha sipariş etmenizi tavsiye ederim, zira bu tür başlangıç seviyesi ürünlerde belli oranda kullanımlardan sonra motor arızaları sık görülmektedir. Bunun yanı sıra ekstra birkaç batarya daha sipariş etmeniz, ürünü uzun süreli kullanmanızı ve daha fazla uçuş süresi elde etmenizi sağlayacaktır. Bu noktada, önemli bir hususa dikkat çekmek isterim: Bu tür giriş sınıfı ürünlerde “brushless” tabir edilen fırçasız motorların aksine “brushed”, yani fırçalı motorlar kullanmılmaktadır. Bu tür motorlarda ise, her uçuşun ardından ürünü en az 4-5 dakika dinlendirmeniz, motorların sağlığı açısından daha yerinde olmaktadır. Ben de böyle yapmanızı ve uçuşlar arasında motorları soğutmanızı tavsiye ederim. Eğer uzaktan kumandalı helikopter, quadcopter tarzı ürünleri ilk defa kullanıyorsanız da, ilk uçuşunuzu bir çim saha üzerinde veya yumuşak bir zeminde yapmanız oldukça önemlidir. Aksi halde ürünün kendisine veya pervanelerine zarar vermeniz kaçınılmaz olacaktır.
JJRC H8C’yle ilgili daha fazla detaya, kumanda ve ürün fonksiyonlarına, örnek video ve fotoğraflara ve uçuş görüntülerine aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.




ISA bey kusura bakmayın çok soru soruyorum.Peki yı zhan tarantula x6 gümrükte sıkıntı yapar ya dhl diye bir kargo çeşidi var peki onunla alsak gümrükten geçer mi? Teşekkürler
En kötü ihtimmale 50 TL kadar vergi ödersiniz.
İsa bey videolarınızı izliyorum çok güzel. Yizhan tarantula ve jjrc h8c motorları fırçalı diye her uçuştan sonra cihazı dinlendirmek gerekiyor ama diğer fırçalı ürünlerde (syma,mjx x600 vb) cihazı dinlendirmek gerekmiyor. Sebebi nedir acaba.Jjrc h8c’yi kullanırsak her uçuştan sonra cihazı dinlendirirsek motorlarda arıza olmaz değil mi?Teşekkürler.
Teşekkürler… Evet, dinlendirme yaparsanız sorun olmaz. Diğerleri için de geçerli aslında bu.
Abi peki amazon. com da yorumlarda hep ürünü kotuleyip motorların sıkıntılı olduğu söyleniyor jjrc h8c için.
size dört urun soracagim hangisi daha iyi;
1-syma x5c
2-mjx x600
3-Dm 007 spy drone
4-jjrc h8c
Genel özellik olarak artı ve eksiler göz önünde bulundurularak hangisi daha iyi abi?
Bunlardan X5C derim ben. Onun da kontrol mesafesi biraz düşük, ama sorun değil uzun vadede.
Abi ürünü çok iyi tanittiniz da bir sorum olacak şu trim ayarları ilk aldığımızda KESİNLİKLE düzgün olur değil mi yoksa sonradan trim atmak gerekir mi? teşekkürler
Teşekkür ederim. %100 olmaz. Biraz ayar gerekebilir.
Siyah jjrc h8c ye beyaz ayak yakışırmı ?
İlginç olabilir…
İsa Bey merhaba,
Yakın zamanda eachine h8 mini ile ben de bu deneyimi yasamaya basladim ve arkadasima hediye ettigim model yerine hemen yenisini hatta bir tik ustunu almak istiyorum. Eachine kullanicisi olarak eachine h8c mini ilgimi cekti. Fakat yazinizda tanittiginiz jjrc h8c de aklimi celmedi degil. Eachine su anda 28 dolarla banggood da oldukca fiyat acisindan oldukca avantajli duruyor. Bana bu seviye ve 150 tl butcede bahsettigim modellerde veya baska modellerden oneride bulunabilir misiniz?
Merhaba Umut Bey,
Tarantula X6’yı tavsiye ederim. Başkasına bakmanıza gerek yok bence.
Merhaba Isa bey ve drohne severler ben jjrc h8d kullaniyorum tavsiye ederim anlik görüntü aktarimi cok isime yaradi ucuz drohne ler icinde bence en kullanislisi jjrc serisi amazon.de sitesinden 128 euro ya aldim bilginiz olsun
Merhaba Baha Bey,
Yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Almak isteyenler için faydalı olacaktır.
İsa bey merhaba;
Cheerson x20 modelinden sonra syma x5c modeline geçiş yaptık şimdi de işi biraz daha büyütüp x8c modeline terfi ettik fakat ilk 2 modelde olan takla olayını x8c de yapamadık. Tam tuş kombinasyonunu belirtebilirseniz sevinirim.
Merhaba Umut Bey. Maalesef ben o modeli kullanmadım. Kullanma kılavuzunda yazıyordur büyük ihtimalle.
hocam Jjrc h6c yeni sürümü tavsiye eder misiniz ben ufak diye sipariş verdim ama birazda kararsız kaldım 105 lira gibi bir fiyata gelecek tavsiye edermisiniz
O fiyata iyi sayılır. Kullanıp sıkılınca daha iyi bir modele geçiş yaparsınız artık.
Merhaba.
Syma X5C vardı fakat parçalandı.(araba altında kalınca 🙂 )
elimde 5batarya ve yedek pervane var.
Syma X5C-1 var yeni sürüm.
Bundan almak mı mantıklı Yoksa başka bi marka mı?
malüm elimdeki yedeklerin uyabileceği (en azından batarya) bi model olursa daha iyi olur.
jjrc h8c sanırım farklı bataryaları var Ama yinede kıyaslamanız adına sorayım dedim?
Ayrıca sanırım,gps li geri dönüş modlu bi cihaz, Bu fiyatlarla alınabilecek bi cihaz yok.
Geçmiş olsun Uğur Bey. Memnun kaldıysanız aynısından alabilirsiniz tabii. JJRC bir nebze daha güçlü ve stabil bana göre, ama tabii bataryası ve parçaları uymaz. GPS değil GPS’in G’si geçse 500 TL’den başlar.
Cvp için teşekkürler.
Peki bi soru daha sorayım ozaman, syma x5c-1 ile jjrc h12c sanırım bataryalar aynı gibi görünüyor, birde syma x5sw üç cihaz arasında hangisini önerisiniz.
Rica ederim. Bu durumda JJRC H12C’yi tavsiye ederim ben. X5SW’nin görüntü aktarım mesafesi düşük. JJRC’de anlık aktarım yok, ama cihaz biraz daha stabil ve dayanıklı.
Biraz araştırdım fakat tam bi cevap bulamadım,bataryalar boyut olarak aynı, mah olarak ufak bi fark var (2 dakika farkeder belki) oda önemli değil, ama sanki giriş yerleri farklı gibi.
Yani jjrc h12c batarya uymaz ise diğerinin 5 bataryası ve pervane elimde kalacak.
Sizce olur mu bataryalar?
Siz en iyisi riske atmayıp kendi bataryasını alın Uğur Bey. En iyisi bu olacaktır. Sahibinden.com’da rahatlıkla satabilirsiniz elinizdeki her şeyi.
Merhaba isa bey.
h12c sipariş edicem,
Beraber mutlaka alınacak parası varmı ?
kronik sorunu gibi?
Batarya pervane zaten alıcam,yedek.
Haricinde kronik sorunu var mıdır?
Dişli motor vs gibi ?
Merhaba Uğur Bey,
Şu anda bilinen bir sorunu yok, ama her ihtimale karşı birer set motor da almanızı öneririm (hem CW, hem CCW).
İlginize Teşekkür ettim.
Siparişi geçiyorum.
Cihaz + 4 motor + takım pervane + 4 dişli + 5batarya ve şarj aleti kiti.
Bence son derece uygun. Güle güle kullanın şimdiden…
İsa bey şu an için diğer modelleri beklemektense bir üründen başlamayı uygun gördüm;
http://www.banggood.com/Syma-X5SW-Explorers-2-Wifi-FPV-RC-Quadcopter-2_0MP-Camera-RTF-p-972724.html
fakat ürünü almak istediğimde bana takip kodu seçeneği vermiyor.
İyi bir başlangıç olur bence de. Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok, otomatik olarak takip kodu verecektir sistem. 0.45 Dolar kargo ücreti varmış sadece.
İsa bey ürünü paypal ile sipariş ettim yalnız sitede bir problem yaşadım. tek ürün aldım (quad + iki hediye batarya toplamda 3 kalem) fakat my orders kısmında 4 adet ürün gözüküyor. iki tanesinin yanında untracked – apply refuse- view, diğer iki tanesinin yanında da sadece view var. şimdi ben bunlardan hangilerini temizlemeliyim. galiba almadıklarım da listede kalmış.
Almak istemedikleriniz için Apply Refund tuşuna basabilirsiniz Hikmet Bey.
Hallettim galiba İsa bey, ben 2 kere almış fakat bir kere ödemişim. Diğerlerinde sayaç vardı şu kadar saate kadar ödeme yapmazsanız iptal olacak diye. Onları direkt iptal ettim kalanlarda da yukarıdaki bardab takip ediyorum 5’te 3’e gelmiş. İptal ettiklerim zaten 5’te 1’deydi.
Çok iyi o halde, Hikmet Bey. Sorun olmadığına sevindim.
isa bey,
5 28/09/2015 18:08:21 Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) Send item to customs (Inb) – – Turkey
6 28/09/2015 18:08:21 PTT İşyerine Girdi Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
hem gümrüğe takılmış hem de ptt’ye gönderilmiş. çözemedim.
Hikmet Bey, standart bir prosedür bu. Şu anlık her şey normal. Gümrüğe girmesi, takıldığı anlamına gelmez. Kontrol için de girmiş olur. 1 haftaya kadar sonuç belli olacaktır.
Evet teşekkürler isa bey, her ürün artık giriyormuş. arkadaşımdan bilgi aldım bununla ilgili. bir ay önce bu tarz cihazlar için özel yazı geldiğini söyledi hatta, daha detaylı bakıyorlarmış ticareti çok arttığı için. bu arada dün akşam baktım, antalya’ya kadar gelmiş zaten.
bu arada bir dipnot: h8c 25 dolara kadar düştü banggood’da kampanya var. ilgililere duyurulur.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bunu öğrendiğimiz iyi oldu. Gerçekten de son zamanlarda bu tür ürünlerin ticaretini yapmaya başladılar. H8C için fiyat çok iyiymiş.
İsa bey şimdi de başka bir haber vereyim,
ben syma x5sw siparişi vermiştim arkadaşlar bana “jjrc h8d” göndermişler sağolsunlar 🙂
ürünü onaylaysam herhangi bir sorun çıkmaz değil mi neticede ben 75 dolara syma almıştım paketten H8D FPV çıktı, hatta fiyatı 115 dolar diye alamamıştım. böyle sürpriz olmaz.
Çok şanslısınız 🙂 Bir sorun olmaz bence. Ama insaflı davranıp durumu haber vermek iyi olur yine de. Sonuçta ürünü geri gönderin demezler bence 🙂
diğer arkadaşlar için de kaynak olması dileğiyle detaylı olarak yazacağım İsa bey, aynı segment ve aynı fiyat yelpazesi içinde üç ürün için;
jjrc h12c 300 m çekim – 8 dk uçuş – 5mp kamera – FVP YOK
wltoys v686k 150 m çekim – 8 dk uçuş – 0.3 mp kamera – FVP VAR
syma x5sw-1 50 m çekim – 7 dk uçuş – 2 mp kamera – FVP VAR
uçuş sürelerini aynı kabul edersek,
h12c fvp’ye sahip değil. fvp isteyenler direkt eliyor bunu.
v686k her özelliğe sahip ama iyi bir kameraya sahip değil.
x5sw-her özelliğe sahip ama iyi bir çekim alanına sahip değil
bu durumda syma her özelliğe ortalama değere sahip olarak ön plana çıkıyor fakat 50 m çekim alanı dış mekan için çok düşük değil mi? sw-1 yeni versiyonlarda 150 m çekim alanına çıkarıldığını duymuştum fakat öyle bir ibare göremedim.
Ayrıntılı araştırmanız için teşekkür ederim Hikmet Bey. Maalesef tüm iyi özellikleri bir cihazda bulmak mümkün değil, sizin de ortaya koyduğunuz gibi. 50 metre yeter aslında. Zaten o mesafe, ürünü görememeniz demek. Ama etrafınızda binalar vs. varsa, bu 50 metre daha da düşüyor. Ben Syma X5C-1 ile bir menzil sorunu yaşamıştım zamanında.
rica ederim, güzel bir haber jjrc’nin h11d adlı bir modelinin olması, özelliklerinin çok güzel olması ve fiyatının da uygun olması.
150 m çekim – 11 dk uçuş – 2mp kamera – FVP var
kötü haber ise ürün henüz piyasada değil yeni çıkıyor.
Bu yılın sonuna doğru çok iyi ürünler çıkacak gerçekten. Bu da onlardan biri olacak. Dediğiniz gibi, fiyat/performans açısından ideal görünüyor.
İsa bey 60-100 dolar arasına alınabilecek en iyi quadcopter diyebilir miyiz jjrc h8c için yoksa 100 dolara kadar fiyat/performans oranı daha iyi bir ürün var mı ? örneğin h6d, 669 , v686, h12c ya da h9w gibi üst modeller daha mı uygun ?
Hikmet Bey,
WLtoys V686G’yi alabilirsiniz. Son derece stabildir ve aynı zamanda FPV için başlangıç modelidir.
benim için en önemli kısım stabil olması zaten, hatta syma 5xc ile jjrc h8c arasında kalmıştım yazınızı okuyunca jjrc’ye dönmüştüm. çok sağlıklı bir site olmuş elinize sağlık. wltoys’a bakayım hemen
İsa bey banggood’da da, gearbest’te de 107 dolar civarında sanırsam siparişte problem oluyordu 100 doları geçtiğinde o yüzden 90 dolar arası bir ürün arıyorum. yedek pil de alacağım için gümrükte takılabilir ya da vergi ödeme gibi bir durumla uğraştırabilir beni.
O halde WLtoys V686K, Syma X5SW veya JJRC H12C’den birini tavsiye ederim Hikmet Bey. Görüşleriniz için teşekkür ederim ben de.
İsa bey maksimum 200 tl civarlarında bir quadcopter bakıyorum kamerası olması önemli değil fakat kullanması kolay ve güzel bir tane arıyorum önerebileceğiniz bir alet var mı ? Birde banggood ve gearbestten ürün alsam sıkıntılı gelir mi gümrük vergisi ödermiyim
Murat Bey, Syma X5SW ile başlayabilirsiniz. Her iki site de güvenilirdir. Bir sıkıntı yaşamazsınız.
İsa bey bir sorum daha olacak bu kumandaların mod 1 ve mod 2 seçenekleri var bunlardan hangisini seçmem lazım bir yorumda daha önce görmüştüm fakat 2 saat oldu aradım bulamadım şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler. 🙂
Mod 2’yi seçmelisiniz her zaman Murat Bey.
İsa bey yaklaşık 75dolar bütçem var ve syma x5sw almayı düşünüyorum fpv özelliği olduğu için tercih ettim ama Kontrolü zor mu olur rüzgârdan falan hemen etkilenir mi ?
Ömer Bey, o model iyi bir tercih olacaktır. Gayet başarılı. GPS olmadığı için rüzgarlarda tabii zorlanır, ama high speed moduna alarak savrulmanın önüne geçebilirsiniz bir dereceye kadar.
Peki kaç metreye kadar kumanda bağlantısı kopmaz
50 metre civarıdır. 50 metre de bu tür ürünler için kabul edilebilir seviye.
merhaba isa bey öncelikle böyle bir site açıp paylaşımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim son zamanlarda bende quad copter meraklısı oldum ve yakın zamanda alacağım inşallah. araştırırken sizin ilgilendiğinizi gördüm ve almadan önce birkaç soru sormak istedim jjrc h12c mi yoksa WLToys V686G hangini tavsiye edersiniz
Merhaba Şener Bey. Görüşleriniz için ben teşekkür ederim. V686G’yi tercih ederim ben. Daha stabil ve kullanışlı bana göre.
Merhaba isa bey ben kamerali helikopter alacagim ve hic bi bilgim yok 600 tl ye kadar güzel kullanisli bi model varmi onerebileceginiz Teşekkürler
Merhaba Ahmet Bey. Anlık görüntü almak istemiyorsanız Syma X8C veya Tarantula X6, anlık görüntü almak istiyorsanız WLToys V686G veya WLToys V666’yı tavsiye ederim.
Yeniden merhabalar Isa bey.Ben ikisinin arasinda kaldim:SYMA X8W ve digeri SYMA X5SW.SIZ hangisini onerirdiniz
Merhaba tekrar Orhan Bey. X5SW daha uygun olur bu aşamada. Selamlar…
İsa bey merhaba, ben de h8c quadcopter sahibiyim, ancak quadcopterim kendi Etrafında dönüp havalanmıyor, sonra birdenbire havalanıyor ancak yan yan gidiyor, sebebi ne olabilir? şimdiden teşekkürler. Bir de bu sıkıntının çözüm yolu nedir acaba cevap vermişken ikisine birden verirseniz daha çok sevinirim 🙂
Yusuf Bey, motorlardan biri ya arızalı ya da tam olarak çalışmıyor gibi. Tek tek yakından kontrol edebilir misiniz dönüşlerini, seslerini vs.? Yan gitmesi de kalibrasyona ihtiyaç duyduğuna işaret ediyor. Kullanma kılavuzunda nasıl kalibrasyon yapılacağı anlatılmıştır büyük ihtimalle.
Merhaba İsa bey .Benim size bir sorum olucaktir.Jjrc h12c quadkopterinde kendi kamerasini cikarip baska bir model kamera koya bilirmiyiz? Bide Jjrc h12c-nin fiyatina yakin veya ondan asagi bir fiyata android telefonla izlene bilecek hangi model quadkopteri önerirsiniz?
Merhaba Orhan Bey. Aynı ağırlıkta başka bir kamera takılabilir tabii, ama daha ağır bir kamerayı taşıyamaz. Syma X5SW var, onu tavsiye ederim diğer sorunuza cevap olarak.